Boletín-axudas-e-subvencións-2021.jpg

SUBVENCIÓNS PARA A MELLORA DA COMPETITIVIDADE DOS ESTABLECEMENTOS HOTELEIROS E DE RESTAURACIÓN

DOG Núm. 141 Luns, 26 de xullo de 2021

RESOLUCIÓN do 15 de xullo de 2021 pola que se establecen as basesreguladoras para a concesión, en réxime de concorrencia non competitiva, desubvencións para a mellora da competitividade dos establecementos hoteleirose de restauración que serán susceptibles de financiamento ao 100 % no marcodo eixe REACT-UE do programa operativo Feder Galicia 2014-2020, como parteda resposta da UE á pandemia da COVID-19, e se anuncia a súa convocatoriapara o ano 2021 (código de procedemento TU503B).


Obxecto:

As subvencións reguladas por estas bases teñen por obxecto contribuír á modernización e á mellora da competitividade dos establecementos hoteleiros e as empresas de restauración de 25 ou máis persoas traballadoras para o ano 2021.


Gastos subvencionables e importe máximo da subvención por entidade solicitante:



• Gastos derivados da transformación dixital.

Consideraranse os conceptos de:

a) Gastos pola adquisición de equipamento informático, software e comunicacións.

b) Gastos derivados de asistencias en programación, desenvolvemento e mantemento

de sistemas de información.

c) Gastos derivados de asistencias para actividades de dixitalización (gastos de márketing dixital, publicidade en redes sociais, publicidade display, posicionamento en buscadores de email márketing, márketing dixital, plataformas de comercialización ou landing

pages)

 

• Gastos derivados de mellora da imaxe da empresa e vinculación coa imaxe de Galicia

e do Xacobeo.

a) Gastos e investimentos relacionados co deseño e elaboración de soportes de comunicación, xa sexan gráficos ou audiovisuais.

b) Gastos e investimentos relacionados coa promoción en liña (xestión de contidos,

xestión de redes sociais, social media, blogs, márketing dixital).

 

• Actuacións de mellora da accesibilidade nos establecementos: actuacións que permitan mellorar a accesibilidade e configurar unha oferta inclusiva para calquera colectivo.

a) Obras de reforma, acondicionamento, mellora das instalacións e actuacións dirixidas

especificamente a mellorar a accesibilidade de persoas con mobilidade reducida ou con

calquera outra limitación física, psíquica ou sensorial, así como as destinadas á supresión

de barreiras arquitectónicas e sensoriais do establecemento turístico.

b) Gastos e investimentos relacionados coa creación de produtos para a promoción de

ofertas inclusivas.


• Desenvolvemento de actuacións que permitan melloras na sustentabilidade das actividades turísticas: estudo e definición de proxectos de investimento que melloren a sustentabilidade da empresa, creación de produtos sustentables, oferta baseada en km 0 ou posta

en valor de recursos naturais e vinculados co territorio.

a) Gastos e investimentos relacionados cos investimentos que contribúan a favorecer o

ambiente.

b) Gastos e investimentos relacionados coa promoción e a implementación de enerxías

renovables.

c) Impulso da mobilidade eléctrica (puntos de recarga e renovación da flota).


• Gastos derivados da creación de produto e/ou comercialización do destino Galicia.

a) Gastos relacionados co deseño e elaboración de soportes de comunicación, xa sexan

gráficos ou audiovisuais, tales como folletos, cartelería, flyers, bancos fotográficos, vídeos,

spots... así como de elementos de promoción (merchandising)

b) Desenvolvemento das TIC na xestión, promoción e comercialización da oferta turística.

c) Gastos relacionados coa promoción en liña, tales como actualizacións de páxinas

web, landing pages, accións para a mellora do posicionamento en buscadores SEO, email

marketing, marketing dixital, plataformas de comercialización, social media, blogs e redes

sociais.


Non son gastos subvencionables:


a) Adquisición de terreos, edificacións, locais e elementos de transporte.


b) Gastos correntes da empresa e a adquisición de material non inventariable, así como

menaxe de cociña e comedor (vaixela, xogos de cubertos, cristalaría e pequenos utensilios), enxoval dos cuartos e baños, e adquisición de bens de embelecemento e decoración

de estancias.



c) Obras de mantemento do establecemento, entendendo por tales as que se realizan

periodicamente para manter a edificación en perfecto uso (limpeza de canlóns, pintura,

arranxos de carpintaría...).


d) Seguros, taxas por autorizacións administrativas, licenzas ou similares.


e) Activos adquiridos mediante leasing ou renting nin os que fosen fabricados, realizados ou desenvolvidos pola entidade solicitante.


En ningún caso serán obxecto de subvención os gastos de xuros debedores en contas

bancarias, os derivados de recargas e sancións administrativas e penais. Os tributos serán

gasto subvencionable cando a persoa beneficiaria da subvención os aboe efectivamente.

En ningún caso se subvencionarán os impostos indirectos cando sexan susceptibles de

recuperación ou compensación nin os impostos persoais sobre a renda.

 

Importe e porcentaxe subvencionable:

O importe máximo de subvención será do 100 % do gasto subvencionable cos límites

que a continuación se expresan:



 – Para empresas de 25 a 50 traballadores: máximo de 40.000 €.

– Para empresas de 51 a 75 traballadores: máximo 55.000 €.

– Para empresas de 76 ou máis traballadores: máximo 75.000 €.